2010. január 25., hétfő

A szenvedélyről

"Ha nem fojtod el a szívedből feltörő érzéseket, ha nem nyomod el lelked vágyait, esélyt adsz magadnak a megismerésre… Önnön lényedet csak megélni és a tudatos figyelem által megérteni lehet! S ahogy a Szenvedélyt nem lehet megismerni, nem lehet irányítani sem. E még senkinek sem sikerült, és nem is fog soha, mert a gondolat éppúgy nem képes uralkodni az érzelmek felett, mint ahogy a érzelmek sem képesek a gondolatok felett.

Ha végre te akarsz dönteni önnön sorsod felől, nincs más dolgod, mint hagyni, hogy kijöjjön belőled az, mi benned van, épp csak közben figyeld magad, figyeld a benned zajló érzéseket, gondolatokat. Csak a tudatos figyelem, csak az akarat nélküli figyelemenergia oldhatja fel az érzelmek és gondolatok befolyásoló erejét.

Tehát nem irányíthatod a szenvedélyt, nem uralkodhatsz felette, csak vele együtt létezhetsz, vele együtt teremthetsz. Ha tudatos leszel az érzésre, meglátod, hogy a Szenvedély minden élet forrása, minden Létforma alapja, ISTEN lehelete. Azért nem tudod elfojtani magadban, mert az Élet maga a Szenvedély!"
/A.J.Christian/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése